האם אתם מוכנים למתכון בקלה בתנור טעים וקל להכנה שיוציא אתכם מדעתכם? הגעתם למקום הנכון!
בקלה אפויה עם לימון, כורכום, מלח ואורגנו מיובש היא המנה האולטימטיבית. בחמש דקות של הכנה, אתם יכולים לקבל מנה של בקלה לחה ועסיסית, מלאה בטעמים של לימון חריף וכורכום חמים ואדמתי.
זה מסוג המנות שיגרמו לכם לרקוד ולשיר במטבח.
• מטבלים את הדג במרנדה מיץ לימון, מלח, כורכום, וקצת שום כתוש.
• לאחר מכן בקערה נפרדת יש לשים קמח, אורגנו יבש, פפריקה, ותבלין דג.
• יש לקמח כל דג, ולהניח על תבנית אפייה.
• אחרי שקמחנו את כל הדגים והנחנו על תבנית האפייה, יש לרסס בספריי שמן את כל הדגים ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד שנהיה קצת קריספי.
ראשית, אתם צריכים מגש אפייה אם אתם רוצים לאפות פילה בקלה בתנור. רצוי מגש אפייה מזכוכית. אפשר גם לשים את הדג על פיסת נייר אלומיניום על תבנית עם נייר אפייה ולאפות כך. יש לאפות דג בקלה ב-205°C, שזו הטמפרטורה הטובה ביותר.
התשובה היא בין 10 ל-12 דקות, תלוי עד כמה עובי הבקלה.
אין לבשל את פילה הדג זמן רב מדי, אחרת הם יהפכו יבשים וצמיגיים.
כן. לפני הבישול, הניחו לבקלה הקפואה להפשיר בטמפרטורת החדר.
הקפידו לייבש את פילה הדג כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.