חורצים את הבצלים הלבנים באמצע עד למרכז ומכניסים למים רותחים כרבע שעה. התהליך ירכך את הבצלים ויפריד בין העלים.מסננים ומפרידים את עלי הבצל.
מכניסים לסיר עם מים רותחים וכף מלח את האורז ומבשלים חצי בישול (כ 6 דקות). מסננים.
מכינים ריבת בצל
חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן עד לריכוך וקרמול. מוסיפים את החומץ והסוכר מערבבים מעט ומוסיפים את היין האדון. מבשלים על אש נמוכה עד שמצטמצם לריבה. מצננים.
מערבבים את האורז, הריבת בצל, הרסק, הירק והתבלינים. מגרדים פנימה בפומפיה דקה 2 סלקים. מערבבים.
חוסטים פנימה את הלימון.
ממלאים את הבצלים. לא הדוק מדי כיוון והאורז יתפח מעט עם הבישול.
מסדרים בצורה יפה בסיר סוטאז' כשהסגירה כלפי מטה.
חותכים את שאר הסלקים לרבעים ומניחים מעל. בצלים קטנים שלא מולאו נשים מעל.
אם יש נוזלי סלק בשקית הואקום לשפוך פנימה.
ממלאים את הסיר במים רותחים עד לכיסוי הבצלים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה כחצי שעה עד שעה.