לפני שנתחיל להכין שימו לב!!
אני השתמשתי ב2 תבניות אלומיניום עגולות קוטר 29 .וחילקתי את הבלילה ל2 תבניות באופן שווה ,
לי אישית זה הרגיש נמוך מידי ...
ממליצה אם רוצים גודל מרשים להישאר עם ה29, אבל לעשות עוד חצי מהכמות של המתכון שיהיה יותר גובה!! אפשרי להשתמש בקוטר 26 אבל הרכיבים של הקישוט זה ל29.
אופן הכנה העוגה עצמה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכניסים את כל חומרי העוגה לקערית גדולה ומערבבים את כל החומרים יחד עד שמתאחדים
3. משמנים 2 תבניות אפיה אלומיניום (קוטר 29 ס"מ או 26) ושופכים לתוכה את בלילת העוגה שווה לשני התבניות.
4. מכניסים לתנור החם ואופים כ-20 דק כל תבנית עד שמכניסים קיסם לתוך העוגה והוא יוצא נקי
5. מניחים עוגה אחת ומורחים עליה שיכבה נדיבה מאוד של הקרם וניל (מתכון בהמשך)ועליה מניחים את השכבה השנייה.
מורחים שיכבה טובה של קרם על כל העוגה כולל הצדדים ומחליקים את הקרם
6. מוזגים את הציפוי שוקולד לאחר שהתקרר מעט.
7. נותנים לקרם להתקרר מעט במקרר (כ5 דק) ומתחילים בקישוט העוגה בשוקולדים - ניתן לצפות בכל שוקולד שרק רוצים.
שלבי קישוט העוגה :
שלב א': להתחיל קודם בוופלים לואקר לשים בלי מרווחים עד שייסגר מומלץ גם לשים סרט מתנה מסביב ( רחב יהיה יפה יותר .)
שלב ב': לפזר את הקליק מסביב
שלב ג': להתחיל להניח את כל השוקולדים מסביב אל תשכחו להשאיר מקום לנרות או לכיתוב
הכנת הקרם וניל:
לשפוך לקערה :
1. שתי כוסות חלב קר
2. אחד מיכל 500 מ"ל של שמנת מתוקה
3. שתי חבילות אינסטנט פודינג וניל
ולהקציף עד קבלת קרם יציב.
הכנת הציפוי שוקולד(כמו גנאש שמתייצב במקרר)
1. מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את השמנת מתוקה
2. מגרדים 200גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60%, מוסיפים לסיר .
3. מוסיפים 50 גרם .
4. מחכים שיתקרר מעט לא לשפוך חם.
מצרכים לקישוט העוגה:
1.ארבע חבילות גדולות של לואקר גרדנה קרם אגוזים .
(אני חתחתי אותם שיהיו יותר נמוכים כמעט ב2 ס"מ במידה ותגדילו את הכמות של הבלילה של העוגה אולי לא תצרכו לחתוך אותם .זה צריך לבלוט כלפי מעלה לפחות בסמ 1.5 כדי שלא יפלו הכדורי קליק.)
2. שתי שקיות קליק כדורים שחור לבן .
3. שתי קינדר בואנו
4. חבילה אחת של עוגיות אוראו אפשר שקית קטנה.
5. שתי מקופלת .
6. שתי ביצת הפתעה הישנות של פעם .