במתכון הזה משתמשים במעט מרכיבים ביניהם בקמח שקדים שניתן להשיג בכל סופר, חנות טבע או פשוט להכין בבית - הקמח הזה עשוי משקדים טחונים ממש דק.
איך מכינים עוגיות טחינה פרווה
קחו קערה קטנה וערבבו בה את החומרים היבשים: כוס וחצי של קמח שקדים, רבע כפית מלח וחצי כפית סודה לשתיה.
בקערה אחרת ערבבו את החומרים הרטובים יחד: שליש כוס דבש, שליש כוס טחינה וכפית תמצית וניל איכותית
הוסיפו את תוכן קערת היבשים שלנו את קערת הרטובים, הוסיפו את קמח השקדים בהדרגה וערבבו היטב עד שהתערובת הופכת לבצק, הבצק הוא מאוד רך ויחסית דביק.
קישוט עוגיות הטחינה
עכשיו שהבצק שלכם מוכן הגיע הזמן להפוך אותו לכדורים, הכינו תבנית שבה תניחו את הכדורים שלכם, נרצה שהכדורים יצאו דיי זהים ולכן קחו כף של בצק בכל פעם, כדררו אותה היטב והניחו בתבנית שהכנתם.
הגיע הזמן לגלגל את כדורי הבצק בשומשום, עדיף להשתמש בשומשום קלוי לקבלת הטעם הטוב ביותר, אבל ניתן להשתמש גם בשומשום רגיל מכיוון שהוא יקלה בתנור.
הערה: בשלב הזה לא חייב להשתמש בשומשום, אם תרצו תוכלו לשבץ על העוגיה בחתיכות שוקולד צ׳יפס פרווה, שקדים, אגוזי מלך או כל דבר שתבחרו.
עוגיות הטחינה נכנסות לאפיה
חממו את התנור לחום של 180 מעלות, והכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה.
בניגוד לעוגיות טחינה שמלאות בחמאה העוגיות האלה ייתרחבו מעט בתנור אבל לא הרבה, התחילו לסדר את הכדורים על התבנית, קחו כדור ומעכו אותו מעט עם תחתית של כוס על מנת שיקבל צורת דסקית, הקפידו על מרווחים של לפחות 2 ס״מ בין העוגיות.
העוגיות האלה זקוקות רק 8-10 דקות בתנור. תדעו שהן מוכנות כאשר הבצק הופך לחום זהוב וזרעי השומשום מתכהים.
הפכו את עוגיות הטחינה לטבעוניות על ידי החלפת הדבש בסירופ מייפל. זה ישפיע מעט על הטעם והמרקם אבל העוגיות עדיין יצאו פריכות וטעימות.
לאחר האפיה הוציאו את העוגיות מהתנור והמתינו 5 דקות לסיום הבישול על תבנית האפייה. לאחר שתוציאו אותם מהתנור, הם עדיין ייראו רכים ומעט לא מבושלים. אבל הם יתקשו ברגע שהם יתקררו.
השתמשו בחומרים באיכות גבוהה. מלבד מלח, סודה לשתיה ותמצית וניל, ישנם למעשה 4 מרכיבים בלבד ולכן חשוב שתשתמשו במרכיבים באיכות גבוהה כמו דבש טבעי, טחינה שאתם אוהבים, שומשום טרי וקמח שקדים איכותי.