לאפות חצילים - 200 מעלות, כ-40 דקות. לחכות שיתקררו, להוריד קליפה ולערבל במעבד מזון. לגרד עגבניות בפומפיה ולאדות אותן במחבת (ללא שמן) - עד שכל הנוזלים ייצאו. במחבת נוספת לטגן בצל עם מעט שמן. להוסיף למחבת (עם הבצל) את החצילים (שרוסקו במעבד המזון), את העגבניות המאודות ושום כתוש. להמליח לפי טעם, ולטגן כ-30 דקות על אש קטנה. בין לבין לערבב. לטיגון לא חייב להוסיף שמן, השמן של הבצל המטוגן מספיק. במידה והתערובת נהיית יבשה בעת הטיגון, ניתן להוסיף טיפה שמן.