ממיסים במחבת חמאה מוסיפים בצל קצוץ לקוביות קטנות ושום כתוש ומטגנים עד שמזהיב ,מוסיפים אורז עגול שהושרה במים חמים כ-10 דק', לאחר מכן מוסיפים שמנת לבישול ופטריות חתוכות לקוביות קטנות ( כל סוג פטריות שאוהבים , ניתן לשלב שמפניון ופורטבלו) מוסיפים תבלינים: פלפל שחור ,מעט מרק עוף, אבקת מרק פטריות ומעט מלח .
מבשלים על אש נמוכה ,חשוב כל הזמן לערבב את האורז.
לאורך כל הבישול להוסיף כל פעם קצת מים רותחים לפי העין וממשיכים לערבב עד שהאורז רך ומוכן לאכילה.