אופן ההכנה:
מתחילים בתחתית.. במעבד מזון טוחנים את הלוטוס ומוסיפים את החמאה המומסת, משטחים בתחתית תבנית 22/24 ומעבירים למקרר.
בנתיים מכינים את הקרמל.. קצת מסובך אבל בקטנה.. במחבת עבה מניחים את כוס הסוכר, ומחממים על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. בהתחלה זה נראה כאילו עובר נצח ולא קורה כלום, אבל פתאום תתחילו לשים לב שהסוכר בקצוות מתחיל להפוך לנוזל.
מתאפקים, ולא נוגעים בסוכר או מערבבים אותו, עד שרובו נוזלי. לקראת הסוף אפשר לעזור לשאריות הסוכר הלבן להתערבב אל הנוזל בעזרת כף עץ. זהו, יש לכם קרמל כמעט מוכן. מוסיפים אל הקרמל את השמנת המתוקה בזהירות ובאיטיות.
מיד עם הוספת השמנת הקרמל מתקשה מאוד והופך לגושי, אבל אין מה לדאוג. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, ואחרי כמה דקות הקרמל יתחמם שוב, יהפוך לנוזל, ויתאחד עם השמנת. כשהקרמל אחיד שוב, מוסיפים את המלח, וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת נוזלית לחלוטין, בלי גושים בכלל. מכבים את האש, ושמים לב איך די מהר כל הבועות נעלמות ומתקבל קרמל בצבע ענברי ומניחים להתקררות מוחלטת,
בנתיים מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים בצד 20 דקות..
אחרי שהקרמל מתקרר ממיסים את הגלטין במיקרו כמה דקות ואז מוסיפים אותו לקרמל. מתחילים להקציף שמנת מתוקה עם כף פודינג וניל ומוסיפים את הקרמל בזרם דק ומקציפים עד ליציבות.
מוסיפים את התערובת על תחתית הלוטוס ומקפיאים עד לסיום הכנת הקצפת שוקולד לבן..
ממיסים על בן מרי שוקולד לבן ומצננים, מקציפים את השוקולד המומס עם השמנת מתוקה והפודינג וניל עד לקצפת יציבה ומשטחים על המוס קרמל לשכבה יפה וחלקה.. מעבירים לילה למקרר או לשעתיים במקפיא עד להתייצבות ומקשטים .