מכינים את התחתית:
מחממים תנור ל18- מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את האוראו והפתיבר עד לפירורים, מוסיפים את הקקאו והחמאה המומסת ומעבדים לתערובת לחה.
מהדקים את התערובת בתחתית התבנית (קוטר 24) ואופים 15-10 דקות להזהבה.
מכינים את מלית הגבינה:
מעלים את חום התנור ל240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצן לבנבן ורך. מוסיפים אתיתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציבאך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
אופים בשני שלבים:
אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקררומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה במקורי.
לאחר צינון העוגה נקציף שמנת מתוקה עם שמנת חמוצה ונזלף על העוגה..
ניתן להוסיף שברי אוראו לקישוט..
שומרים במקרר. ואוכלים :)