מוכנים למעדן טעים שיגרום לחושי הטעם שלכם לשיר?
קבלו את המתכון המושלם עבורכם: בורקס בשר עם רוטב פטריות משגע מבצק עלים שיוציא אתכם מדעתכם!
המאפה הזהוב הזה עמוס בבשר טחון ובצל שעטופים בבצק עלים פריך וחמאתי.
ואז מגיע רוטב הפטריות העשיר שנמזג מלמעלה שבאמת מעלה את המנה הזו לגבהים אחרים, ומעניק ערימות של טעם אומאמי אדמתי לכל ביס.
בין אם אתם מחפשים חטיף, ארוחת צהריים טעימה או מנה ראשונה מענגת, בורקס הבשר ופטריות הזה לא יאכזב אתכם.
אז הפשילו שרוולים, שימו את הסינר וקדימה לבשל!
1. מפשירים בצק עלים במקרר ללילה
2. מטגנים במחבת עם 4 כפות שמן, 1 בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה קלה ומוסיפים 500 גרם בשר בקר טחון טרי
3. מפוררים בעזרת כף עץ עד שמשנה את צבעו לאפור
4. מוסיפים 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק וחופן פטרוזיליה קצוצה
5. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט ו2 כפות סילאן.
6. לאחר שהמלית התקררה פותחים את הבצק ומרדדים אותו מעט (כי הוא כבר מרודד)
7. משאירים פס באמצע למילוי וחותכים בעזרת סכין חדה רצועות של ס"מ משיני הצדדים
8. שמים את כל המילוי באמצע וסוגרים כמו שהראתי בסרטון כמו צמה
9. מרימים עם עוד מישהו את הבצק לתבנית עם נייר אפייה וסוגרים בעדינות לצורת טבעת ומהדקים בחיבור
(ניתן לחתוך לחצי ולעשות שתי רולדות)
10. מורחים מעל ביצה עם 2 כפות מים וכפית סילאן
11. זורים שומשום שחור ולבן (מוסיף מאוד) ומכניסים לתנור שחומם על 175 מעלות למשך 40-50 דק עד שמקבלים צבע יפה למעלה ולמטה.
רוטב פטריות
1. מתגנים במעט שמן 2 בצלים קצוצים דק להזהבה
2. מוסיפים 2 קופסאות פטריות שמפיניון טריות
3. מערבבים עד שהן מקבלות צבע
4. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף
5. מוסיפים מעט מים ונותנים לרוטב להצטמצם מעט.
בא לכם לשדרג? לחצו כאן ותוכלו למצוא מאפי בשר נוספים
בתיאבון (:
לפני שמניחים את מלית הבשר בתוך הבצק, עליכם לוודא שנתתם לו מספיק זמן להתקרר לחלוטין. זה ימנע מהבצק להיות רטוב ובלתי ניתן לעבודה.
לפני הכנסת הבורקס פטריות לתנור, יש למשוח בביצה את המאפה כדי ליצור מראה זהוב ומבריק