כחובב פיצה מושבע, חתרתי להגיע לפיצה הכי מושלמת שאפשר בתנור בייתי.
אחרי ניסוי וטעייה רבים, (בלישה ידנית- אין לי מיקסר) הגעתי למתכון המנצח!
זהירות! אחרי שתעשו את המתכון הזה, תתאכזבו מהרבה מסעדות. ראו הוזהרתם!
אז כדי להצליח צריך זמן (יום מראש) ,אבן שמוט ורצוי רשת פיצה.
בסוף המתכון אתן גרסה מהירה יותר שהיא מעולה בפני עצמה.
מנפים את הקמח לקערה גדולה, מכניסים את השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את המים ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהבצק מתחיל להתגבש. מסירים את עודפי הבצק מכף העץ ומתחילים לישה עדינה בתוך הקערה כדקה. מוסיפים את המלח והשמן זית ולשים עד שהמלח והשמן זית נטמעים בבצק (כשתי דקות).
הבצק ירגיש מעט רטוב, קשה ולא נעים אך תוך כדי הלישה הבצק יתרכך ויהיה מאד נוח לעבודה.
עדיף בצק רטוב מאשר יבש.
לשים עוד כ 10 דקות (לא לחפף. תשקיעו) ויוצרים כדור.
בסיום הלישה, מנקים את הקערה מעודפי הקמח ומשמנים אותה בשמן זית.
מעבירים את הבצק לקערה וגם את הבצק מושחים בשמן זית.
מכסים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 6-8 כדורים ומעבירים לתבנית משומנת ומכסים בניילון נצמד ומגבת מעל להתפחה נוספת של שעתיים שלוש.
כשעה לפני סיום ההתפחה, מדליקים תנור על חום מקסימלי ועל תוכנית גריל!! (פס למעלה ופס למטה. לא טורבו!) ומכניסים אבן שמוט על רצפת התנור.
מקמחים בנדיבות משטח עבודה, מקמחים את הבצק משני צידיו..ומתחילים ברידוד כשהצד הפחות מעוגל פונה מטה.
מתחילים לרדד עם האצבעות מהאמצע לבחוץ כשבעצם דוחפים את האוויר לדפנות הפיצה. ברגע שנוצר דופן אפשר לפתוח את הבצק עם כף היד עד לגודל הרצוי. אפשר גם להרים ולסובב את הבצק. כח המשיכה יעזור פה. לאמיצים שיזרקו באוויר. אני לא אחראי על התוצאות במקרה זה:)
הכנת הפיצה:
מניחים את הבצק על רשת פיצה או נייר אפייה, מורחים ברוטב עגבניות (מתכון למטה), קורעים כדור מוצרלה לחתיכות ומפזרים במרחק אחד מהשני, מגרדים פרמז'ן בשכבה דקה, מזרזפים מעט שמן זית, מפזרים מעט מלח וכמה עלי בזיליקום טריים.
מניחים את הרשת על אבן השמוט עד שהמוצרלה מותכת.
בנוסף:
# ניתן לוותר על ההתפחה הארוכה ולשים כף גדושה של שמרים. ללוש באותו האופן ולהתפיח בחוץ שעתיים שלוש.
# אפשר להקפיא את הבצק לאחר הלישה ולפני ההתפחות בתוך שקיות. לילה לפני שרוצים להכין מוציאים את הבצק הקפוא למקרר להפשרה ושלוש שעות לפני ההכנה מוציאים מהמקרר לתבנית משומנת ומכוסה בניילון נצמד.
# לטעם קריספי יותר, פותחים את הבצק על קמח פולנטה.
#לפיצה יותר דקה ניתן לרדד עם מערוך במקום עם הידיים.
#במידה ונשאר בצק, מכינים פיצה ומקפיאים. כשמתחשק פיצה, מכניסים לתנור בחום 150 מעלות ותוך 5 דקות הפיצה מוכנה.
לרוטב פיצה מדהים וקליל:
(אין צורך בבישול)
מערבבים הכל בקערה וטוחנים בבלנדר יד.