מחממים תנור ל 180 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית ומעליה מניחים את התפוחי אדמה.
כשהם מתרככים (לבדוק אחרי כשעה) חוצים ומרוקנים את התוכן לקערה. טוחנים היטב (עדיף עם טוחן תפ"א) כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לקמח והכדורי מוצרלה. ומערבבים.
מוסיפים קמח, חצי כוס כל פעם, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם רטוב להוסיף קמח.
עדיף לעבוד עם בצק טיפה רטוב מאשר יבש כדי שלא יצאו ניוקי כבדים ודחוסים.
תולשים חתיכת בצק ובעזרת האצבעות פותחים לעיגול שבמרכזו שמים כדור או חצי כדור מוצרלה (תלוי בגודל הכדור) סוגרים ומכדררים לכדור (באופן שעושים קובה/ מעמול) מניחים על מגש מקומח היטב.
ממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
אפשר להקפיא קופסא עם נייר אפייה מקומח.
מרתיחים סיר גדול עם 2 כפות מלח וזורקים את הניוקי לתוכו. כשהם צפים מעבירים למחבת עם מעט חמאה ומקפיצים מעט כדי שיקבל מעטה קריספי ואז מעבירים לרוטב.
הרוטב
בכוס עם מים רותחים מרככים את העגבניות ואז חותכים לחתיכות גסות.
מחממים את השמנת, מתבלים ומוסיפים את העגבניות עם מעט מיי הבישול של הניוקי.
מוסיפים את הניוקי מערבבים כך שכל ניוקי יקבל מהרוטב. מעבירים לצלחת. מגרדים פרמז'ן ומפזרים עלי בזיליקום.