1. מכניסים לשקית ניילון בגודל גלון את השמרים, מים חמים, סוכר, ברנדי, גרידת לימון, שמן, ביצים וקמח.
2. סוגרים את השקית ומערבבים היטב.
3. מכניסים את השקית לתוך קערת מים חמים למשך שעה.
4. משטיחים את הבצק על משטח עם קמח. הבצק צריך להיות דביק, מה שהופך את הסופגניות לנהדרות!
מרדדים את הבצק שיהיה דק. לוודא שיש משני צידי הבצק קמח, כך שהוא לא נדבק למשטח.
עם חותך עוגיות או כוס שתייה, חותכים 2 עיגולים בתוך הבצק. במידה ונשארים שאריות בצק, מרדדים שוב וחותכים שוב.
5. מכסים במגבת למשך 30 דקות. ממלאים במחבת שמן. מחממים את השמן ל 175 מעלות.
ניתן לדעת את הטמפרטורה כאשר נוסיף את הסופגניות. השמן צריך להיות קצת מבעבע סביב הסופגניות.
מטגנים את הסופגניות כדקה בכל צד.
6. מסירים ומניחים על קירור בצלחת עם מגבות נייר.
7. עם מזרק מוסיפים את הריבה האהובה עליכם לתוך הסופגניות.
8. בתיאבון, חג חנוכה שמח! (:
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!