אופן ההכנה למתכון לפחזניות
בסיר שמים את המחמאה, המים, הסוכר והמלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מיד לאחר שהחמאה נמסה.
מכבים את האש.
מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות עם עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות של הסיר.
מעבירים את הבצק לקערה של המיקסר, מחכים כחצי דקה ומערבבים עם מיקסר במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק
מוסיפים ביצה, מערבבים במהירות, מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. *טיפ. רמת מוצקות דומה לחומוס למריחה.
פורסים נייר אפייה על תבנית גדולה של התנור ומזלפים פחזניות.
להשתמש בצנתר בעל פיה רחבה בלחיצה אחת,
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכ- 20-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, מוציאים אותן ונותנים להן להתקרר בחוץ.
לקצפת:
שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים אותם באמצע בעזרת סכין וממלאים בקרם.