אופן ההכנה למתכון סיגר בשר מבצק פילו
מטגנים בצל גדול עד להזהבה, מוסיפים שיני שום קצוצים.. אחרי דקותיים מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שצבעו משתנה. לא לבשל יותר מדי כדי שלא התייבש.
מוסיפים את התיבול והפלפל חריף ומבשלים עוד כ 5 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הצנוברים והפיסטוקים.
מחכים מעט שהתקרר ומסננים את הנוזלים העודפים.
*ניתן להכין מראש ולשמור במקרר*
מפשירים לילה במקרר את בצק הפילו.
משמנים עם מברשת דף פילו ומעליו מניחים דף נוסף. גם אותו משמנים.
מחלקים ל4 או 2 (תלוי בגודל הסיגר). מניחים בנדיבות את הבשר במרחק 2 סמ מהצד שקרוב אליכם. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים את הבצק על הבשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה של הסיגר מטה.
משמנים את הסיגרים מעל. מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה. כ 20 דקות.
מגישים עם טחינה, סילאן, אבקת סוכר.