1. מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה3 דקות.
2. מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
3. מחלקים את הבצק ל 30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
4. מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח.
5. מניחים כ-3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
6. בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו.
כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
7. בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
8. מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ-2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע.
9. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם (:
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!