לבצק העלים-
בצק עלים קפוא (עדיף מחמאה)
מוציאים למקרר לילה מראש את הבצק העלים הקפוא.
מקמחים משטח לרידוד.
מרדדים לעובי דק כ 2-3 ממ לגודל של תבנית אפייה. חותכים לעיגולים בעזרת רינג או למלבנים בעזרת חותכן פיצה.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מעל הבצק שמים נייר אפייה ומניחים תבנית נוספת מעל. (למניעת התנפחות הבצק)
אופים כ 15-17 דקות.
מוציאים את התבנית, מפזרים אבקת סוכר בשכבה אחידה ובכמות נדיבה ליצירת קרמל.
ומכניסים לעוד 2-3 דקות עד הקרמול. להזהר שלא ישרף.
לקרם וניל-
מקציפים הכל יחד לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק.
לרוטב קרמל-
בסיר עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומערבבים 2 שניות לאיחוד.
על חום בינוני מבשלים את הסוכר עד שהוא מבעבע ונראה כמו סירופ שקוף ואז מעלים את החום לבינוני גבוה עד שהסוכר משנה צבע לענבר.
צריך להשגיח כי הסוכר נשרף במהירות.
מרגע שהצבע הפך לענבר מוסיפים חמאה ומערבבים. התערובת תבעבע. ברגע שהחמאה נמסה, מורידים מהגז ומוסיפים שמנת מתוקה מערבבים מעט ואז מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקרמל חלק.
ניתן להוסיף מעט מלח.
הקרמל יראה מעט דליל אך הוא יתמצק במקרר.
לבניית הקינוח-
מניחים שכבת בצק עליה מהקרם עוד שכבה של בצק ועוד שכבה של קרם
מזלפים מעל רוטב קרמל ומוסיפים בננות מקורמלות בברנר ליד