קוצצים את הבצל והשום.
מנקים את קליפת הבטטה, הדלעת והדלורית וחותכים גס.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את הטימין לכמה שניות ואז מכניסים את הבטטות, דלעת ודלורית.
מכסים במים/ ציר ירקות ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד לריכוך.
מתבלים במלח (כשתי כפיות) פלפל גרוס (כחצי כפית) ואגוז מוסקט (כרבע כפית).
מערבבים.
בעזרת בלנדר יד או מעבד מזון טוחנים למרק חלק.
אפשר לעצור כאן למי שלא מעוניין בשמנת, אך השמנת מעדנת את המרק ומוסיפה המון טעם.
מערבבים היטב, מתקנים תיבול.
מוזגים לקערת הגשה ומקשטים עם טיפות שמנת/ שמן זית/ עירית/ בצל ירוק.