הכנת הבסיס:
• להקציף יחד את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף נוקשה, ולהוסיף חלמונים, מים , שמן , תמצית וניל ולהמשיך להקציף מספר שניות.
• לקפל בעדינות קמח ואבקת אפייה, ולחלק את התערובת לחצי.
• לצקת חצי על תבנית 26 עם נייר אפייה משומן, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ12-15 דקות, להוציא ולצנן.
* להרים את העוגה עם נייר האפייה ולהניח בצד.
• לשמן את התבנית שוב ולצקת את החצי השני ולהכניס לתנור על 180 מעלות כ12-15 דקות, להוציא לצנן ולהשאיר בתבנית.
סירופ להרטבה:
• לערבב יחד את שני המצרכים עד שהסוכר נמס לגמרי.
אופן ההכנה לקרם ריבת חלב:
• להקציף יחד את כל המצרכים מלבד הממרח ריבת חלב, וכשהקרם מתחיל להתייצב להוסיף את הריבת חלב, ולהמשיך להקציף עד שמתאחד לקרם חלק ויציב. (לוקח כמה שניות).
אופן ההכנה לקרם ציפוי (לא חובה, רק לקישוט מסביב):
• מערבלים יחד את כל המצרכים.
אופן הרכבת העוגה:
• להרטיב את העוגה שנשארה בתבנית ב1/4 כוס סירופ שהכנו קודם.
• למרוח את העוגה ב1 וחצי כף ממרח ריבת חלב.
• ולצקת מעל 1/2 מכמות הקרם ריבת חלב שהכנו קודם.
• להניח מעל את העוגה השניה, ולהרטיב בסירופ שנשאר.
• למרוח את העוגה ב1 וחצי כף ממרח ריבת חלב.
• להניח מעל קרם ריבת חלב, ולקשט מעל בממרח ריבת החלב שנשאר (עם שקית זילוף).
• את קרם הציפוי למרוח מסביב היטב, ולקשט מעל עם שקית זילוף.
בהצלחה ובתיאבון ! :)