קציצות קישואים, גזר ופסטרמה טעימות
קציצות, עסיסיות טעימות עם פסטרמה וירקות בקלי קלות
ההכנה:
1. בקערה לגרד את הקישואים והגזר גירוד דק, לסחוט את תוצרת המגורדת טוב טוב על מנת להיפטר מהנוזלים שבירקות.
2. מוסיפים את שאר כל המרכיבים מערבבים/לשים ביד טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה ויפה.
3. במחבת על אש בינונית מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ.
מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות שטוחות בגודל שרוצים - לא יותר רחב מ-6 ס"מ, ומניחים בזהירות במחבת.
מידי פעם מרטיבים שוב את הידיים לפני יצירת עוד קציצות.
4. מטגנים את הקציצות כמה דקות על כל צד עד שהן מזהיבות יפה ומתייצבות.
אני ממליצה לטגן כמה דקות עד שמזהיב ואחר כך להפוך את הקציצות על צידן השני עוד כמה דקות עד להזהבה, אם רואים שצריך עוד קצת טיגון אז להפוך שוב על שני צידן עוד כדקה - דקה וחצי עד לקבלת הזהבה שאוהבים.
5. מניחים את הקציצות המוכנות בצלחת עם נייר סופג, משאירים שיתקררו טוב וככה הן ייתיצבו יותר.