מתכון מקסים לט"ו באב באדיבות ראפל'ס:
מיני קיש זוגי מקמח מלא בשילוב פתיתי שיפון וספירלת ירקות צלויים
הקיש עשוי מקמח מלא ופתיתי שיפון.
הירקות חתוכים במנדולינה וצלויים מעט בתנור לפני האפייה.
מושלם להגשה בארוחה זוגית או באווירה משפחתית.
ניתן להכין בזוג תבניות אישיות או בתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס''מ להגשה מרכזית.
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים.
במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
2. מקמחים משטח עבודה, מעבירי את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדו בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
3. מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ''מ. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.
4. חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים בתנור כ- 15 דקות ועד להזהבה קלה ומניחים בצד.
5. הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים. במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות ומסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות לקבלת קיש צבעוני.
6. מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון ומעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות ועד שהקיש מזהיב.
עריכה ושכתוב: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה