רוצים לאכול משהו שיקח אתכם אתכם למרכז לוב?
אז קבלו מתכון למפרום אוטנטי עם תפוחי אדמה וחצילים!
בשר בקר טחון וירקות מכוסים בקמח וביצה, מטוגנים עד שהם פריכים, ולאחר מכן מבושלים ברוטב אדום חריף.
נגיסות תפוחי אדמה, חצילים וכרובית נימוחות משתלבות בצורה חלקה עם בשר הבקר המלוח, מה שהופך כל ביס לפינוק אמיתי. התכוננו לצאת למסע טעמים בצפון אפריקה עם מתכון המפרום האותנטי והטעים הזה!
מפרום הוא מאכל לובי המורכב מבשר בקר טחון הכרוך בין ירקות שונים, שהידועים שבהם הם תפוחי אדמה, חצילים וכרובית, אשר לאחר מכן טובלים בקמח וביצה, מטוגנים בשמן ומבושלים ברוטב אדום. מלווה באופן מסורתי בקוסקוס.
מפרום בקר: הגרסה המסורתית של מפרום עשויה מבשר בקר טחון וירקות כגון תפוחי אדמה, חצילים וכרובית.
מפרום טלה: וריאציה של מפרום שמשתמשת בבשר טלה טחון במקום בקר לטעם עשיר יותר.
מפרום עוף: גרסה קלה יותר העשויה עם עוף טחון במקום בשר בקר או כבש.
מפרום צמחוני: גרסה ללא בשר המיוצרת מירקות כמו תפוחי אדמה, חצילים, כרובית וקישואים.
מפרום טבעוני: גרסה צמחית העשויה עם חלופות בשר טחון טבעוניות או טופו.
מפרום חריף: גרסה המיוצרת בתוספת פתיתי צ'ילי או אריסה שנותנת בעיטה פיקנטית.
מפרום בהשראת ים תיכונית: פיוז'ן של טעמים ים תיכוניים, כמו גבינת פטה, זיתים ועגבניות מיובשות למלית.
מפרום ארוחת בוקר: וריאציה המלאה במרכיבי ארוחת בוקר כגון ביצים מקושקשות וגבינות.
1. בקערה מערבבים היטב את מצרכי המילוי.
2. חותכים את תפו"א והחציל לפרוסות ( 2 פרוסות מחוברות ) כמו פה של ברווז כמו שמכינים מוסקה ואת הכרובית חותכים באמצע וממלאים בבשר.
3. את הירקות טובלים בביצה ולאחר מכן בקמח ומטגנים
4. להכנת הרוטב מערבבים בסיר מעט שמן, פפריקה אדומה, מלח, כוסברה ,נענע, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ומים.
5. מסדרים את המפרום בסיר ומוספים את הרוטב ומבשלים כחצי שעה.
ישנה אפשרות לשים בתבנית ולהכניס לתנור כ 45 דקות מכסה בניר כסף ובסיום להוריד את ניר הכסף ולהמשיך עוד 10 ד' מומלץ .
קוסקוס מסורתי: הגישו את המפרום שלכם עם קוסקוס מסורתי בצד. המרקם הרך והטעם העדין של הקוסקוס הופכים אותו להשלמה האידיאלית לטעמים הנועזים והמלוחים של המפרום.
סלט מרענן: סלט טרי ופריך יעזור לאזן את הכבדות של המפרום. סלט בסיסי של חסה, עגבניות, מלפפונים ובצל אדום מבושם במיץ לימון ושמן זית יעניק למנה פרץ של רעננות.
פיתה או לחם חם: לארוחת ערב משביעה וממלאת, הגישו את המפרום שלכם עם קצת פיתות חמות. נגבו את המפרום עם הפיתה וספגו את כל הרוטב המענג.
ירקות קלויים: צולים זוקיני, פלפלים, גזר ועגבניות עם שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לתוספת מזינה וטעימה.
טיגון המפרום לפני שמבשלים אותו ברוטב מוסיף מעטפת חומה ופריכה וזהובה לארוחה, וכמובן מוסיפה מרקם וטעם.
כאשר אתם מטגנים את המפרום שלכם, אל תעמיסו יותר מדי על המחבת. כשהמחבת עמוסה מדי, טמפרטורת השמן יורדת, ובמקום לצרוב את המפרום, השמן יספג לתוכו ויהפוך אותו להרבה פחות פריך וספוג שמן.