רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פשטידה מרוקאית - מחמר
מתכון

פשטידה מרוקאית - מחמר

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מחמאר - פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

זה לא משנה איך תקראו לה, פשטידה מרוקאית, מעקודה או פשטידת מחמר
אם אתם מחפשים מנה טעימה וקלילה - הגעתם למקום הנכון.
אם נשאר לכם פירה שאתם לא יודעים מה לעשות איתו - הגעתם למקום הנכון.
לביבות תפוחי האדמה המרוקאיות הפריכות והטעימות האלה ישאירו לכם טעם של לעוד!
כדורי זהב מפוצצים בעושר של תבלינים ועשבי תיבול צפון אפריקאיים.
ליווי אידיאלי לכוס תה או קפה של בוקר, או אפילו כתוספת.

 

מה זה פשטידת מחמר?

מחמאר זה סך הכל פירה מטוגן. מתכון מאוד מפורסם במטבח האלג'יראי, תוניסאי ומרוקאי שיכול להגיע בצורות שונות כמו עוגה, כדורים או לביבות.
מחמאר הוא למעשה שילוב פירה ותבלינים כאשר התוצר הסופי הוא פריך מבחוץ ורך מבפנים.
באופן המסורתי, המחמאר מוגשר בכריך עם חסה ועגבנייה על באגט.

 

איך מכינים מחמר

  1. מקלפים את התפו"א ומרתיחים עד לריכוך מלא ומועכים.
  2. מוסיפים את הביצים הכוסברה ומערבבים עד לקבלת מסה ללא גושים.
  3. מוסיפים את המרק עוף + אבקת אפיה מתבלים במלח ופלפל לבן ומערבבים.
  4. מחממים סיר ומוסיפים שמן, כאשר השמן ממש רותח, שופכים את המסה ומנמיכים את האש.
  5. לאחר כ- 3 דקות מכניסים לתנור חם 180 מעלות עד שהחלק העליון משחיר.
  6. מוצאים מהתנור ועוברים עם סכין חדה על דפנות הסיר, שמים צלחת עם ניר סופג למעלה והופכים.

 

איך עושים את זה שונה

החליפו את תפוחי האדמה של המחמאר בבטטה ותקבלו גרסא קלילה ומתקתקה יותר. תענוג.

 

למה שתרצו לאמץ את המעקודה למטבח שלכם?

  1. כי זו שיטה מצוינת לייעוד מחדש של שאריות פירה.
  2. הם פשוטים להפליא להכנה! פשוט משלבים פירה, תבלינים וביצים.

 

הצעות הגשה למחמאר

  1. מעקודה מוגשת בדרך כלל בתוך לחם פריך (באגט לצורך העניין) עם חסה ועגבנייה.
  2. מצוין בתור מנה ראשונה בערב משפחתי או כשהזמנתם חברים לערב של כיף
  3. לצד אריסה חריפה ויוגורט מרענן או צזיקי יווני לטוויסט מרענן
ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.4) | 12 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פשטידה מרוקאית - מחמר

השתמשו בתפוחי אדמה עם הרבה עמילן

לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר, השתמשו בתפוחי אדמה עם הרבה עמילן, כמו תפוחי אדמה רוסטים או איידהו. הם מושלמים להכנת מעקודה קלה ופריכה.

השתמשו בתפוחי אדמה עם הרבה עמילן

הרתיחו עד שתפוחי האדמה רכים מספיק

מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים מספיק למעוך עם מזלג. זה יעזור לוודא שהמחאמר חלק וקרמי.

הרתיחו עד שתפוחי האדמה רכים מספיק

שאלות נפוצות להכנת המתכון

השתמשו בתפוחי אדמה שיש בהם הרבה עמילן, כמו רוסט או איידהו, לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר.
כן, ניתן להקפיא את המחמר לאחר הטיגון. רק וודאו שנתתם להם מספיק זמן להתקרר ורק אז הכניסו אותם לכלי. ניתן להקפיא עד 3 חודשים. ואיך מחממים חזרה? אופים 10-15 דקות, או עד שהם חמים שוב.
ישנן לא מעט וריאציות למעקודה - חלקן עם קמח וחלקן בלי. במתכון הזה אין קמח ועל כן זוהי מנה ללא גלוטן.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון קיש עגבניות
כ-60 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון קיש ברוקולי
כ-10 דקות קל כשר חלבי
תמונה של מתכון פשטידת תירס
כ-40 דקות קל כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות