אפשר את המתכון הזה עם מעט חמאה, סוכר חום וסירופ מייפל, וגם עם כל תיבול שתחשבו. איך מכינים את התענוג הזה? הנה השלבים, עקבו אחריהם ותודו לנו בסוף, הצעד הראשון הוא לחמם את התנור ל -200 מעלות.
חוצים את הדלעת, תגלו שחיתוך דלעת ערמונים זאת לא משימה פשוטה בהכרח, היזהרו שהדלעת לא תחליק לכם, השתמשו בסכין חדה ומסיבית.
אחרי שהדלעת חצויה היפטרו מכל הגרעינים והסיבים, השתמשו בכף מתכת וגרדו את הזרעים והסיבים (נראים כמו חוטים), עד שהדלעת שלכם נקיה וחלקה.
קחו סכין חדה וחתכו פסים לאורך ולרוחב עד שהדלעת נראית כמו לוח שחמט, ריבועים. חתכו עד לעומק של חצי סנטימטר, עשו זאת על מנת שהטעמים יחדרו פנימה בזמן האפיה.
מניחים על תבנית אפיה את חצאי הדלעת עם הצד הפנימי כלפי מעלה. סופר ממליצים למלא את התבנית בחצי סנטימטר של מים על מנת שהדלעת לא תישרף או תתייבש בתנור.
יש כמה וריאציות לתיבול דלעת ערמונים אפשר ללכת על קונספט חלבי ומתקתק או עשבי תיבול, יש כאלה ששמים גם בשר טחון.
דלעת ערמונים בתיבול מתוק: משפשפים חצי כף חמאה בפנים של כל חצי. מפזרים מעט מלח אם אתם משתמשים בחמאה לא מלוחה. מפוררים כף סוכר חום במרכז כל חצי ומזלפים כפית סירופ מייפל.
דלעת ערמונים עם עשבי תיבול: בצלחת בצד שמים שמן זית ועלי זעתר טרי, טימין או רוזמרין (אפשר גם את כולם, לפי הטעם), מורחים בנדיבות על הדלעת מפזרים מלח גס ופלפל שחור.
כך או כך שמרו קצת מהתיבול לאחרי האפיה.
אופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כשעה עד שעה ורבע, עד שהדלעת שחומה יפה ורכה. קשה לבשל דלעת יותר מדי, היא פשוט מתקרמלת יותר ויותר, מהניסיון שלנו שעה וקצת, זה מושלם.
בסיום מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, אם תצליחו להתאפק תנו לה להתקרר קצת לפני שאתה מגישים או טועמים, מוסיפים מריחה קטנה מהתיבול שהשתמשתם בו.
קחו כפית והחלו להתענג, בתאבון :)
חורף זאת העונה של דלעת הערמונים. דברים שכדאי לשים לב בקניית דלעת ערמונים: בחרו בדלעת כבדה ובעלת קליפה חלקה ללא פגמים ועובש. הנקודות שעל הדלעת לא אמורות להיות רכות, אלא קשות יחסית. הקליפה צריכה להיות בעלת צבע ירוק כהה ועמוק עם כתם צהוב או כתום במקום בו בדלעת הייתה על הקרקע לפני הקטיף, שמרו על הדלעת במקום קריר ויבש והיא תחזיק מעמד חודש ואפילו יותר.
דלעת ערמונים עשירה בברזל, ויטמין A (בטא-קרוטן, נמצא בחלקים הכתומים) וויטמין C. מה שהופך אותה לבריאה ומזינה במיוחד וכל זאת יחד עם טעם משגע!