מתכון לפויקה טוב הוא משהו שלא תמיד פשוט להגיע אליו, אמנם, כמעט כל מה שנכנס לסיר פויקה שלכם מקבל טעמים עמוקים וטובים אך מתכון לפויקה טוב מצריך שנים של ניסוי וטעייה עד שמגיעים לשלמות המיוחלת.
יש לכם כאן מתכון שיקצר לכם תהליכים ותוכלו להגיע אל פויקה מושלם כבר בפעמים הראשונות, למנוסים בינינו אנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות גם את המתכון הזה.
פויקה הוא סיר מיוחד לבישול ארוך עד ארוך מאוד (שעות ארוכות), פויקה מעולה יבטיח שכולם יצאו מרוצים ושבעים, וכי ההמתנה תהיה משתלמת.
ההמתנה הארוכה בזמן שהפויקה נח על האש מפתחת את התיאבון של כולם ועל כן רמת הציפיות שנחות על כתפי מי שמכין פויקה הן גבוהות מאוד.
השלב הראשון, הכינו מדורה קטנה שבה תניחו את סיר הפויקה שלכם.
חשוב מאוד - לפני שאתם מתחילים בבישול הציבו את סיר הפויקה סמוך לאש כדי שהוא יתחמם.
שטפו היטב את כל הירקות.
קלפו גזרים, בצלים, שום, תפוחי האדמה ואת הבטטות, מלבד הבצל והשום לא חייב לקלף את הירקות אם אתם לא רוצים אבל הפויקה יקבל טעם יותר ״אדמתי״.
חתכו את כל הירקות לחתיכות גדולות וגסות.
פויקה אינו צריך אש גלויה אלא מצע טוב של גחלים.
לאחר שסיר הפויקה מתחמם מציבים אותו על הגחלים וזה הזמן להתחיל לפעול.
מתכון פויקה טוב אינו מתמצה רק במרכיבים שנכנסים אל תוך הפויקה אלא גם בסדר הפעולות.
עכשיו כשסיר הפויקה נמצא על הגחלים אפשר להתחיל.
שיפכו את השמן אל הסיר ברגע שאתם מתחילים לשמוע את קולות הבעבוע זה הזמן להוסיף את השום והבצל אל הסיר תנו לבצל והשום משהו כמו 2 דקות ועברו אל הצעד הבא.
הכניסו את הבשר אל הסיר, אתם רוצים לאטום את הבשר מכל צדדיו על הסיר הרותח שלכם, ברגע שהבשר יאטם הוא ישמור על העסיסיות שלו ויקבל את הטעם של הבצל והשום
הכניסו את כל הירקות אל הסיר מלבד הפטריות, בשלב זה חשוב מאוד לערבב היטב כל הזמן בכדי שכל הירקות ובעיקר הבשר יקבלו צריבה ויוציאו את הטעמים והנוזלים אל הפויקה שלכם, המשיכו בשלב הזה משהו כמו 5 דקות.
שופכים את בקבוק היין אל הסיר, שאלה ששואלים אותנו הרבה זה האם זה מתאים לילדים, חשוב להבין שעד שנגיע לשלב האכילה כל האלכוהול מתאדה בבישול והיין יוסיף לנו עומק טעמים מדהים אל הפויקה.
ממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף ומחכים לרתיחה.
כאשר המים רותחים זה הזמן לתבל ולהכניס את המלח והפלפל, אבקת המרק ועלי התבלין.
אוקיי אתם עכשיו נכנסים לשלב ההמתנה, תמיד אומרים כמה שיותר זמן יותר טוב, שימו לב לא לשרוף את הסיר… שתמיד יש מספיק נוזלים, אנחנו ממליצים לבדוק כל שעה בערך את הסיר ולהוסיף מים במידת הצורך.
ארבעים דקות לפני סיומו המשוער של הבישול מוסיפים את הפטריות.
חצי שעה לפני הסוף מכניסים את האורז אל הסיר, אנחנו תמיד שוטפים את האורז לפני שמכניסים אותו, שימו לב שבמידת הצורך הוסיפו נוזלים, כל כך קל ״לחלום״ ואז נהיה טעם שרוף.
כאשר האורז מוכן, מגיע השלב האחרון והכי חשוב של מתכון לפויקה מעולה – להתחיל לאכול!
בתאבון, ותהנו תחת כיפת השמיים!
בישול פויקה נעשה במדורה מעל גחלים ולא מעל אש גלויה. התחילו להכין את המדורה מיד כשמגיעים לשטח, עד שיש לכם גחלים אדומות ולוהטות.
כלי הפויקה קיימים במספר גדלים שונים הטבועים הסיר. ניתן לרכוש אותם בכל רשת כלי בית וברשתות הציוד לטיולים. ההמלצה שלנו היא לקנות פויקה שיספיק לפחות ל-8 אנשים לארוחה מלאה, שזה אומר סיר פויקה שעליו נמצא המספר 2. עובדת בונוס: משמעות המספר שעל סיר הפויקה היא כמות העופות שנכנסים לתוכו בשלמותם