כדורי ברוקולי עם גזר גמדי, תפוח אדמה ובצל ברוטב קרם בישול צמחי 5% וסירופ מייפל
מכינים את תערובת הכדורים:
1. חולטים בסיר עם מים את הברוקולי והגזר גמדי ביחד כ- 10 דקות על אש בינונית.
2. בסיר קטן נפרד מבשלים את תפוח האדמה המקולף וחתוך לרבעים, עד לריכוך, מוציאים מהאש ומשאירים לצינון.
3. את הברוקולי והגזר גמדי מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים וצינון.
4. במעבד מזון או קוצץ ירקות טוחנים גס-בינוני בפולסים לפי הסדר:
את הברוקולי ומעבירים את התוכלת לקערה, לאחר מכן להמשיך ולטחון את הגזר גמדי באותו האופן ולהעביר את התוכלת לקערה עם הברוקולי ולבסוף לטחון גם את הבצל גס-בינוני ולהעביר את התוכלת לקערה יחד עם הברוקולי והגזר הגמדי.
5. מועכים את תפוח האדמה טוב ומעבירים גם לקערה יחד עם הברוקולי, הגזר והבצל הקצוצים.
6. מוסיפים את הביצה, הקמח מצה והתיבול ולשים ביחד טוב לקבלת עיסה אחידה טובה.
7. מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים אותם על צלחת.
עוטפים את הצלחת עם הכדורים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה והתייצבות כ-40 דקות.
8. מטגנים את הכדורים:
אחרי שהכדורים נחו במקרר מוציאים אותם ומוציאים את הניילון הנצמד.
מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן בגובה 1/2 ס"מ.
9. מניחים כ-6-7 כדורים על המחבת ומטגנים אותם בזהירות על כל צדדיהם להזהבה ומניחים אותם בצלחת עם נייר סופג לצינון והמשך התייצבות בזמן הצינון, וככה ממשיכים עם עוד 6-7 כדורים.
חשוב לטגן אותם בנגלות קטנות ולא הכל ביחד.
10. מכינים את הרוטב:
בקלחת על אש בינונית שופכים קצת מהשמן מהמחבת בה טוגנו הכדורים.
ומכניסים את הבצל הקצוץ לטיגון עד להזהבה.
11. מוסיפים את הכוס ברוקולי והגזר הגמדי הקצוצים בינוני ששמרנו ומוסיפים גם את 1/2 כוס המים החמים, המלח והפפריקה המתוקה ומערבבים טוב טוב ומטגנים עד לריכוך והזהבה.
12. מוסיפים את הקרם בישול הצמחי ואת 2 כפות המייפל ומערבבים טוב מידי פעם עד לרתיחה קלה והסמכה של הרוטב.
13. מוסיפים את הכדורים לרוטב:
מורידים את האש לקטנה ומוסיפים בזהירות את הכדורים כ-8 כדורים עם מכינים את הרוטב בקלחת. או את כל הכדורים אם מכינים את הרוטב בסיר רחב יותר עם 2 מיכלי קרם בישול ו-1 כוס מים חמים. - תלוי כמה כדורים אתם רוצים להכין.
14. מבשלים את הכדורים ברוטב כ-8 דקות ומידי פעם מרטיבים את הכדורים ברוטב עם כף.
15. סוגרים ומגישים בצלחת עמוקה, מניחים בזהירות את הכדורים ויוצקים מעליהם מהרוטב, בתאבון.