1. מחממים תנור ל-170 מעלות
2. קוצצים דק 100 גר׳ שוקולד ומניחים בצד.
3. ממיסים על באן מארי או במיקרו 100 גר׳ שוקולד מריר ומניחים בצד.
4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה וסוכר לתערובת בהירה למשך כ-5 דק׳.
5. מוסיפים ביצה ווניל ומעבדים עד לכדי איחוד התערבות וקבלת מרקם קרמי (מגרדים את הדפנות בין לבין).
6. מוסיפים קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומעבדים למשך כשתי דק׳. התערובת תיראה מעט יבשה וזה בסדר.
7. מוסיפים שוקולד קצוץ ומומס ומערבלים עד לכדי היטמעות השוקולד בתערבות.
8. באמצעות כף קפיצית לגלידה או שתי כפיות מסדרים עוגיות במרווח גדול יחסית על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
9. אופים למשך כ-8 עד 10 דק׳. העוגיות צריכות לצאת רכות מעט במרכז, הן יתייצבו בהמשך.
10. במידה ומוסיפים את הקוקוס וקליפות ההדרים המסוכרות מפזרים על העוגיות בעודן חמות ורכות. מניחים להתקרר בטמפ׳ החדר.
בתאבון!