רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
סטייק על האש
מתכון

סטייק על האש

כ-25 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

סטייק אנטריקוט על האש מענג במיוחד שנצלה לשלמות

התשוקה של אוכלי בשר לסטייק אנטריקוט על האש מבושל בצורה מושלמת מבושל על להבה פתוחה אינה יודעת אח ורע. ובאופן כללי, סטייקטים על האש זו תורה בפני עצמה.
כדי לתת לסטייק טעם מדהים, אתם צריכים לדעת איך מכינים אותו נכון.
השימוש בגריל חד פעמי אינו יכול לייצר טעם משביע רצון בשום פנים ואופן וישנה דרישה למנגל אמיתי.
הוא חייב להיות מסוגל לשמור על טמפרטורה עקבית ואסור לו להעניק טעם לא נעים לבשר.
חיוני לשמן את המנגל עד לנקודה שבה ניתן לזהות ניחוח של בצל לפני שמניחים את הסטייקים על האש.
בנוסף לכך, הבשר צריך להיות טרי ומשויש, עם אזורים מובהקים של שומן וגם בשר.

משקל ממולץ לסטייק: 250-350 גרם

 

איך מכינים סטייק אנטריקוט על האש

  1. מוציאים את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
  2. טובלים את נתח הסטייק בשמן זית משני הצדדים.
  3. מניחים על מחבת פסים לוהטת או על רשת מנגל חמה
  4. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
  5. נותנים לסטייק להיצלות עד שהוא מתחיל להפריש נוזלים (3-4 דקות מקסימום)
  6. הופכים את הסטייק
  7. מוסיפים עוד קצת פלפל ומלח
  8. נותנים לסטייק להיצלות עוד 3 דקות בערך
  9. מוציאים ומגישים (:

 

*זמני צלייה עלולים להשתנות בהתאם לסוג הנתח, משקל ועובי הסטייק.

 

איך עושים את זה שונה

תערובת של מלח גס, סוכר חום, כמון ופלפל שחור גרוס (מי שאוהב חריף יכול להוסיף צ'ילי).
מסדרים את יחס התבלינים לפי הטעם ולאחר מכן מברישים את הסטייקים בשמן זית ומורחים בתערובת עד שהתבלינים נטמעים בבשר.
תנו לסטייקים לנוח 30 דקות לפחות לפני הצלייה.

 

הצעות הגשה לסטייק אנטריקוט על האש

  1. האופן המסורתי: מגישים את הסטייק אנטריקוט עם צ'יפס פריך וסלט ירוק פשוט.
  2. ירקות משופדים על המנגל. הגישו את האנטריקוט לצד מגוון ירקות צבעוניים כמו קישואים, פלפלים ופטריות צלויים.
  3. אוהבים את זה קלאסי? הגישו לצד צ'ימיצ'ורי בייתי וטרי
  4. תפוחי אדמה אפויים עד פריכות.
  5. סלסה ורדה היא השלמה מצוינת לסטייק שנצלה על הגריל, שכן מדובר ברוטב חריף שמכינים בשילוב של עגבניות, פלפל חריף וכוסברה.

 

תיבולים שונים לסטייק אנטריקוט

  1. שילוב של רוזמרין טרי, שום, מלח ופלפל מייצרים טעם פשוט אך מענג לחלוטין שמדגיש את הטעם של הסטייק.
  2. כמון, כוסברה, כורכום, ג'ינג'ר ופלפל קאיין הם חמשת התבלינים המרכיבים את תערובת התבלינים של טנדורי.
  3. שום, בצל, פלפל שחור ומלח הם ארבעת המרכיבים העיקריים של תערובת הסטייק של מונטריאול. טעם גן עדן שמזכיר מסעדת סטייקים מסורתית.
  4. אורגנו, טימין, אבקת שום וגרידת לימון. יעניק טעם יווני וטעים.
  5. לקבלת טעם מעושן וחריף תבלו באבקת צ'יפוטלה, פפריקה מעושנת, אבקת שום וסוכר חום.
  6. לתיבול איטלקי, שלבו בזיליקום, אורגנו, רוזמרין וטימין.
  7. שילוב של פלפל אנגלי, טימין, קינמון ופלפל קאיין, תיבול חריף שמזכיר את האזורים הטרופיים של העולם.

 

ממה צריך להזהר שצולים סטייק אנטריקוט

למרות שהאנטריקוט, אינו נתח הבקר היקר ביותר, הוא בהחלט אחד המשביעים ביותר.
עם זאת, צריך להזהר משומן שלא עבר מספיק צלייה.
הרבה אנשים יגידו לכם שהם מעדיפים את בשר הבקר שלהם "רייר" או אפילו "בלו", אבל כשזה מגיע לבישול ואכילת אנטריקוט או צלעות, זו לא כזה רעיון טוב
מכיוון שהסטייק הזה כולל יותר שומן מאשר נתחי בקר יוקרתיים אחרים, וסביר להניח שבישול של מעט זמן יגרום לרצועות השומן להשאר "חיות" ולא מבושלות והחוויה תהיה פשוט לא נעימה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת סטייק על האש

וודאו שהגריל חם מאוד

חשוב לחמם את הגריל / מנגל / מחבת לפני ששמים עליו את הסטייק כדי שיוכל להתבשל בצורה אחידה ובעיקר כדי "לסגור" אותו כמו שצריך

וודאו שהגריל חם מאוד

תנו לסטייק לנוח מעט

לפני ההגשה, תנו לסטייק לנוח לפחות חמש דקות כדי שהמיצים שלו יתפזרו שווה בשווה בכל הבשר.

תנו לסטייק לנוח מעט

שאלות נפוצות להכנת המתכון

משך הזמן הדרוש להכנת סטייק אנטריקוט נקבע לפי מידת העשייה הרצויה. ארבע עד חמש דקות מכל צד כדי להשיג עשייה מדיום-רייר. חמש עד שבע דקות מכל צד כדי להגיע לעשייה של מדיום. שמונה עד עשר דקות לכל צד כדי להשיג עשייה מדיום-וול.
אם אתם רוצים סטייק רך וטעים, חפשו נתח אנטריקוט משויש - כלומר נתח שהשומש בו משתלב בצורה נהדרת עם הבשר. בנוסף, צבע הבשר צריך להיות אדום בוהק ועז, ולא אמורים להיות עליו כתמים חומים או אפורים.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות