התשוקה של אוכלי בשר לסטייק אנטריקוט על האש מבושל בצורה מושלמת מבושל על להבה פתוחה אינה יודעת אח ורע. ובאופן כללי, סטייקטים על האש זו תורה בפני עצמה.
כדי לתת לסטייק טעם מדהים, אתם צריכים לדעת איך מכינים אותו נכון.
השימוש בגריל חד פעמי אינו יכול לייצר טעם משביע רצון בשום פנים ואופן וישנה דרישה למנגל אמיתי.
הוא חייב להיות מסוגל לשמור על טמפרטורה עקבית ואסור לו להעניק טעם לא נעים לבשר.
חיוני לשמן את המנגל עד לנקודה שבה ניתן לזהות ניחוח של בצל לפני שמניחים את הסטייקים על האש.
בנוסף לכך, הבשר צריך להיות טרי ומשויש, עם אזורים מובהקים של שומן וגם בשר.
משקל ממולץ לסטייק: 250-350 גרם
*זמני צלייה עלולים להשתנות בהתאם לסוג הנתח, משקל ועובי הסטייק.
תערובת של מלח גס, סוכר חום, כמון ופלפל שחור גרוס (מי שאוהב חריף יכול להוסיף צ'ילי).
מסדרים את יחס התבלינים לפי הטעם ולאחר מכן מברישים את הסטייקים בשמן זית ומורחים בתערובת עד שהתבלינים נטמעים בבשר.
תנו לסטייקים לנוח 30 דקות לפחות לפני הצלייה.
למרות שהאנטריקוט, אינו נתח הבקר היקר ביותר, הוא בהחלט אחד המשביעים ביותר.
עם זאת, צריך להזהר משומן שלא עבר מספיק צלייה.
הרבה אנשים יגידו לכם שהם מעדיפים את בשר הבקר שלהם "רייר" או אפילו "בלו", אבל כשזה מגיע לבישול ואכילת אנטריקוט או צלעות, זו לא כזה רעיון טוב
מכיוון שהסטייק הזה כולל יותר שומן מאשר נתחי בקר יוקרתיים אחרים, וסביר להניח שבישול של מעט זמן יגרום לרצועות השומן להשאר "חיות" ולא מבושלות והחוויה תהיה פשוט לא נעימה.
חשוב לחמם את הגריל / מנגל / מחבת לפני ששמים עליו את הסטייק כדי שיוכל להתבשל בצורה אחידה ובעיקר כדי "לסגור" אותו כמו שצריך
לפני ההגשה, תנו לסטייק לנוח לפחות חמש דקות כדי שהמיצים שלו יתפזרו שווה בשווה בכל הבשר.