עוגיות טעימות ופריכות מושלמות ליום העצמאות.
הן פרווה, טבעוניות וממכרות.
חג עצמאות שמח לכולם
1. מכניסים לפי הסדר את המרכיבים בקערה ביחד לבצק אחיד, אם הבצק יבש אז מוסיפים עוד כף מים חמים.
הבצק הוא טבעוני ללא ביצה לכן חשוב ללוש טוב ולאחד אותו לגוש אחד.
2. עוטפים את הבצק עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של כ-1/4 שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה, ומקמחים את המערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כ-3 ס"מ.
ובעזרת כוס/רינג קטן בקוטר 5 ס"מ חורצים את העוגיות מהבצק ומניחים בתבנית התנור בזהירות את העוגיות, כי הן עדינות.
6. אוספים את שאריות הבצק לגוש אחד, מקמחים ומרדדים שוב. חורצים עוד עוגיות ומניחים בתבנית. וכן הלאה.
7. מכניסים לאפייה של כ-15 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים את העוגיות לחלוטין.
העוגיות מתייצבות בזמן הצינון.
אני ממליצה לאכול את העוגיות כמה שעות אחרי שהן מוכנות והתייצבו טוב. למחרת הן עוד יותר טובות.
8. מאחסנים את העוגיות בקופסת אחסון עד שבוע-שבוע וחצי.