1. מחממים תנור במצב גריל ל-250 מעלות.
2. קוצצים בזיליקום טרי ושום.
3. מעבירים את השום הקצוץ לקערה עם החמאה (בטמפרטורת החדר) ומערבבים.
4. מחממים את השמן במשך דקה לערך במחבת רחבה עם מכסה, על להבה בינונית-גבוהה.
5. מוסיפים את הפרגיות ונותנים להן להיטגן למשך שתי דקות משני הצדדים.
6. מוסיפים ציר עוף.
7. מוסיפים בזיליקום טרי, יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל למשך 20 דקות או עד שהפרגיות מתרככות.
9. מוציאים את הפרגיות כשהן מוכנות לתבנית משומנת, ללא הרוטב ומכניסים לתנור ל-5 דקות. זהירות! שלא יתייבשו.
10. מחזירים את המחבת עם הנוזלים לאש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את חמאת השום וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון והליים ומבשלים על אש בינונית למשך 3 דקות נוספות.
11. מורידים מהאש, שופכים את הרוטב על גבי הפרגיות.
12. ניתן להוסיף כפית בזיליקום טרי קצוץ לקישוט.
13. מגישים עם תוספת שאוהבים כמו אורז או תפוח״א, או כמו שאני הכי אוהבת, עם לחם כדי לספוג בו את כל הרוטב הטעים.
בתאבון!