1. בסיר מרתיחים את תפוחי האדמה שהם שלמים עם הקליפה, עד שהם מתרככים.
בודקים מידי פעם ע"י נעיצת סכין באמצע התפוח אדמה לוודא שהוא מתרככך טוב.
2. אחרי שתפוחי האדמה התרככו, נותנים להם להתקרר, מקלפים את הקליפה ומגרדים בפומפיה גירוד דק.
3. בקערה מעבירים את תפוחי האדמה המגורדים ומוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים/לשים ביד טוב עד לקבלת עיסה אחידה ויפה.
4. במחבת על אש בינונית מחממים שמן בגובה ס"מ.
מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג פונג, ומניחים בזהירות במחבת.
מידי פעם מרטיבים שוב את הידיים לפני יצירת עוד קציצות.
5. מטגנים את הקציצות כמה דקות על כל צד עד שהן מזהיבות יפה ומתייצבות.
אני ממליצה לטגן כמה דקות עד שמזהיב ואחר כך להפוך את הקציצות על צידן השני עוד כמה דקות עד להזהבה, אם רואים שצריך עוד קצת טיגון אז להפוך שוב על שני צידן עוד כדקה - דקה וחצי עד לקבלת הזהבה שאוהבים.
6. מניחים את הקציצות המוכנות בצלחת עם נייר סופג, משאירים שיתקררו טוב וככה הן ייתיצבו יותר.
בתאבון