אופן הכנת החלות
1. מחממים חמאה וחלב לדרגת פושר. שימו לב- אם יהיה קר מדי או חם מדי השמרים לא יתססו.
2. מוסיפים את השמרים היבשים וסוכר הוניל לחלב והחמאה הפושרים ונותנים לשמרים לתסוס למשך כ-8 דק׳. השמרים תוססים כשמתחילים לראות בועות, קצף ולהריח את השמרים.
3. מוסיפים את המלח והתבלינים לקמח, מערבבים מעט ויוצרים גומה במרכז.
4. מוסיפים סוכר ואת כל החומרים הרטובים מלבד החלמונים ומערבבים מעט.
5. מעבירים למיקסר עם וו לישה (כמובן שניתן ללוש ידנית). לשים בהתחלה במהירות נמוכה, מוסיפים את החלמונים, מגבירים את המהירות בהדרגה ולשים למשך כ-7 דק׳. הבצק יוצא רך אך לא דביק.
6. מעבירים לקערה גדולה ומשמונת, מכסים בניילון נמצד או במגבת ומשאירים לתפוח למשך כשעה וחצי עד שעתיים.
לאחר ההתפחה, מעבירים למשטח מקומח, ומרדדים מעט.
7. חולקים את הבצק לששה עשר חלקים. מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה ומתחילים ליצור מיני חלות: מלפפים את הבצק על שלוש אצבעות, יוצרים קשר ,מושכים את הקצוות ומכניסים קצה אחד מלמטה ואת הקצה השני מלמעלה. במידה ונותרת שארית קורעים ומגלגלים אותה למיני חלה נוספת.
8. מניחים את החלות בתבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומניחים לתפוח למשך כ-30 עד 40 דק׳.
9. לאחר ההתפחה, מברישים בעדינות בביצה טרופה עם מעט מים.
10. מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דק׳ או עד שצבע החלות הופך לזהוב.
אופן הכנת הזיגוג
1. מערבבים בקערה אבקת סוכר, ג׳ינג׳ר טחון, ציפורן אגוז מוסקט וקינמון, חלב ודבש. לזיגוג די נוזלי מוסיפים 1 כף וחצי עד 2 כפות חלב. לזיגוג סמיך יותר מספיקה 1 כף חלב.
2. לאחר היציאה מהתנור, מצפים את החלות בזיגוג.
בתאבון!