עם אורז, גזר, בצל, פתיתי כוסמין מלאים ורוטב צ'ילי מתוק.
ההכנה:
1. לרוקן את הפלפלים והעגבניות מתוכנם.
2. לקצוץ בצל לקוביות ולגרד את הגזר לשבבים.
3. על אש בינונית מחממים מחבת ומרססים עם תרסיס השמן.
4. מוסיפים את הבצל ומאדים קצת פחות מדקה ומוסיפים את האורז, הגזר ומערבבים קלות.
5. מוסיפים את פתיתי הכוסמין והחמוציות ומערבבים טוב ונותנים בישול של פחות מדקה.
6. מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק, המלח והפלפל ומערבבים טוב, ומבשלים עד שהתערובת משנה את צבעה קלות לזהובה יותר. סוגרים את האש.
7. ממלאים את הפלפלים והעגבניות במילוי ומניחים מסודר בסיר. מה שנשאר מהמילוי מפזרים בין המרווחים.
8. מכינים את הרוטב/נוזל:
באותה מחבת שהכנו את המילוי על אש בינונית, מוסיפים את המים, רוטב הצ'ילי המתוק, המלח והפלפל. מערבבים לאחידות.
ומבשלים עד לרתיחה. סוגרים את האש.
9. שופכים את הרוטב לסיר עם הממולאים, מסביב לממולאים.
10. על אש בינונית מניחים את הסיר עם הממולאים, עם מכסה חצי סגור על הסיר.
ומבשלים עד לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עד שהרוטב מעבה/מסמיך קלות והמילוי מתרכך טוב.
אם בזמן הבישול על אש נמוכה רואים שחסר קצת מים, מוסיפים כוס וממשיכים לבשל עד שמתקבל הסמיכות הקלה והתרככות האורז והמילוי.
**פתיתי כוסמין מלאים היא חלק מסדרת הדגנים של ראפל'ס הניתנים למצוא בחנויות הטבע ורשתות השיווק.
סדרת פתיתי הדגנים כוללת: פתיתי כוסמין מלאים, חיטה מלאה, שעורה מלאה, שיפון מלאים, שיבולת שועל מלאה (עבה), שיבולת שועל מלאה (דקה) ומיקס פתיתי דגנים.
מחיר מומלץ לצרכן: 7 – 9 ₪ לאריזת 400 גרם.
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר ובכשרות הרבנות חדרה.
https://saloona.co.il/beckyorly/?p=1764