ההכנה:
1. להכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמחים והמרגרינה המומסת ולשים למעין עיסת פירורים.
מוסיפים את שאר מרכיבים לבצק וממשיכים ללוש לקבלת בצק רך וחלק.
עוטיפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר מינימום שעה.
2. במקביל מכינים את המלית:
מבשלים את התפוח האדמה עד שמתרכך, מועכים אותו לפירה.
מתבלים במלח ופלפל שחור, בודקים טעם ומתקנים עם צריך.
3. להכנת הבורקיטס:
מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), מחלקים את הבצק ל-2 חלקים,
ומרדדים כל חלק, חורצים עם רינג עגול, עיגולים.
ממלאים באמצע כל עיגול קצת מהמלית שהכנו, סוגרים את העיגול.
חורצים בקצוות עם מזלג לסגירה טובה, וגם חורצים קלות בחלק העליון של הבורקיטס.
מניחים בתבנית אפייה שמרופדת עם נייר אפייה, ומורחים על הבורקיטס ביצה טרופה ומפזרים שומשום (לא חובה).
4. מכניסים לתנור כ-20 דקות ומוציאים שיתקררו.