• נשים בקערה את כל המצרכים מלבד המצרכים שמיועדים לקרמל ומערבבים הכל יחדיו עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
• נכסה את הקערה בניילון נצמד ועל מנת לקבל תפיחה טובה מומלץ להניח מעליו ראש שום ומגבת מעל השום.
• לאחר התפחה של כשעה, נקמח מלמעלה ונוריד אוויר.
• נותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
• לאחר מכן ניקח את הבצק, ונחלק אותו ל10 כדורים.
• נגלגל כל כדור לרצועה בגודל הרצוי.
• את הרצועות שהכנו נטבול בקרמל שהכנו מראש (אופן ההכנה יופיע בהמשך המתכון).
• לאחר שטבלתם רצועה ברוטב הקרמל, נגלגל את הרצועה בשומשום כך שהשומשום יידבק מכל כיווני הרצועה.
• אחרי שכל הרצועות מכוסות שומשום, נכניס אותם לתנור שחומם מראש ל220 מעלות (חובה שיהיה טורבו), לשים בתחתית התנור תבנית מים רותחים על מנת ליצור אדים - כך הבאגט מקבל קריספיות מיוחדת.
אופן ההכנה לקרמל:
• נשים סיר בלהבה קטנה, ונשפוך בפנים חצי כוס סוכר. לאחר שהסוכר נמס והפך צבעו לחום, נוסיף חצי כוס מים רותחים ונמתין שמעט יצטנן.