ההכנה:
1. מחממים מחבת עמוקה על אש בינונית ומרססים בנדיבות עם תרסיס השמן.
2. מאדים את הבצל והשום עד לריכוך (לא להשחים).
3. מוסיפים למחבת את העגבניות, הפלפלים ומערבבים טוב ומאדים לריכוך.
4. מוסיפים את הרסק, הצ'ילי מתוק, הכמון, פלפל שחור והמלח. מערבבים טוב לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים הטונה ומערבבים טוב לאחידות התערובת.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לרתיחה טובה.
6. סוגרים ומשאירים לצינון.
7. מאחסנים בקופסת איחסון ומכניסים למקרר עד להגשה.
** הסלט טוב ל-3-4 ימים.