1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
2. בקערה של מיקסר או מעבד מזון מעבדים את החמאה והסוכר לקרם אחיד.
3. מוסיפים את הביצים ומקציפים, מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים.
4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, האגוזים והמלח.
ומוסיפים לקערת המערבל ומעבדים לתערובת/קרם אחידה.
5. משמנים עם תרסיס השמן את תבנית שקעי המאפינס. יוצקים מהתערובת לתבנית.
6. אופים למשך 15-20 דקות, בודקים ע"י קיסם שנינעץ במאפינס ויוצא יבש.
7. מוציאים ומצננים.
8. הצעת הגשה: לפזר אבקת סוכר ולהזריק לאמצע המאפינס קונפיטורת דובדבנים או כל דבר שאוהבים.
או לאכול ככה בלי קישוט או מילוי.