מניחים את הקמח בקערת מערבל.
מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים קלות .
מוסיפים את המלח.
יוצרים גומה במרכז ומניחים בה ביצים, שמן, קוניאק וקליפת תפוז.
מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים.
לשים עד התערובת עד לקבלת בצק אחיד לא דביק.
מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ.
קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
מחממים את השמן (טיגון עמוק) ומכניסים כמה סופגניות לשמן. (הצד התפוח יהיה כלפי מטה)
מכסים את הסיר ומטגנים כדקה.
מסירים את המכסה ומטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה (ואז יווצר הפס הלבן מסביב)
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת שק זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.
חנוכה שמח
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!