ילהכנת הבצק- מניחים את החמאה בסיר בינוני ומחממים עד שהיא נמסה על להבה בינונית.
מוסיפים את הסוכר, המלח, המים והתמצית וניל, מגבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את הקמח והקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ 2 דקות, עד שמתקבלת עיסה שנפרדת משולי הסיר.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות, עד שהעיסה מתייבשת מעט ומסירים מהכיריים.
ממשיכים לערבב או לערבל את העיסה כ-2 דקות עם כף עץ (או במערבל) ומוסיפים בהדרגה את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים/מערבלים היטב אחרי כל הוספה, עד שהביצה נספגת לחלוטין בבצק.
מאחסנים שעה במקרר.
מחממים בסיר גדול את השמן לטיגון (טיגון עמוק) , עד שהשמן חם מאוד.
מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
לוקחים שק זילוף או מכינים שקית זילוף משקיות ניילון של אוכל רגילות .
2 אפשרויות לפניכם:
1. אם משתמשים בשקית זילוף עם צנתר, ממלאים אותו ומזלפים על נייר האפייה, במרווחים של 1 ס"מ, טבעות בצק בצורת טיפה שנפגשות בקצותיהן (כמו בתמונה). אם צריך, מהדקים את הקצוות זה לזה בידיים משומנות.
2. אם משתמשים בשקית רגילה, ממלאים אותה בבצק, וגוזרים בזהירות באחד הקצוות חור קטן, לזילוף הבצק. מזלפים באותה דרך טבעות בצורת טיפה. באמצעות מספריים, גוזרים את הנייר סביב לטבעות הבצק – כך יהיה קל יותר להעביר אותן לשמן בשלמותן.
מרימים את פיסות הנייר עם טבעות הבצק, הופכים, כך שצד הנייר למעלה, ומניחים את הבצק בזהירות בשמן החם.
מסירים באמצעות מלקחיים את הנייר.
ממלאים את הסיר בשכבה אחת, לא בצפיפות ומטגנים 7-5 דקות, עד ששני הצדדים מזהיבים.
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מגישים מיד, אפשר עם אבקת סוכר למעלה
בתאבון