חיתוכיות שוקולד על בסיס עוגיות מרוסקות ואגוזים
חיתוכיות שוקולד טעימות מפנקות וממכרות
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם 50 גרם חמאה בקערה במיקרו או בקערה מעל סיר עם מים על הגז.
- במיקרו זה יוצא בערך 2 דקות – מוציאים ומערבבים טוב עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת חלקה.
- בקערה מעל סיר עם מים על הגז, משגיחים שהשוקולד והחמאה נמסים,
תוך כדי כך מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכניסים את התערובת למקרר לכ-שעה.
3. בקערה מערבבים את העוגיות המרוסקות והאגוזים וה-50 גרם החמאה (רכה), לתערובת אחידה.
4. מרפדים עם נייר אפייה תבנית תנור מס’ 24, ומרססים את נייר אפייה עם תרסיס שמן.
5. מפזרים באופן אחיד את תערובת העוגיות והאגוזים ומשטחים טוב.
6. מוציאים מהמקרר את השוקולד ומערבבים קלות ויוצקים על בסיס העוגיות,
ומפזרים באופן אחיד על השוקולד.
7. עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה או כמה שעות טובות.
מוודאים שהשוקולד התייצב טוב.
8. ההגשה: חותכים עם סכין רטובה קלות ובעדינות,
אפשר לשמן רינג או חותכי עוגיות בצורות. וחותכים חתיכות בצורות שיהיה נחמד.