עוגיות קוקוס ואגוזים & עוגיות קקאו וניל (2 מתכונים)
עוגיות טעימות, מפנקות וממכרות
א. עוגיות קוקוס ואגוזים
1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מחלקים את הבצק ל-2 גלילים (באורך 20-25 ס"מ), עוטפים בנייליון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור עם נייר אפייה.
4. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית התנור,
במרווחים של חצי ס"מ בין העוגיות.
(באופן אישי: אני חתכתי לפרוסות ועשיתי גם חור באמצע הפרוסה ליצור מעין דיסקית).
5. מניחים בתבנית במרווחים של כחצי ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
6. אופים כ-14-15 דקות עד שיש הזהבה קלה בקצוות. מסירים את העוגיות
מהתבנית על משטח או מגש לכ-15 דקות עד שהעוגיות מתקררות ומתקשות.
ב. עוגיות קקאו ווניל
1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מחלקים את הבצק ל-2 גלילים (באורך 20-25 ס"מ), עוטפים בנייליון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור עם נייר אפייה
4. מפזרים על משטח עבודה/מגש גדול את סוכר החום לציפוי.
ומגלגלים את גלילי הבצק בסוכר ולוחצים עליהם בעדינות, לציפוי וכיסוי מלא של הסוכר.
5. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית התנור,
במרווחים של חצי ס"מ בין העוגיות.
(באופן אישי: אני חתכתי לפרוסות ועשיתי גם חור באמצע הפרוסה ליצור מעין דיסקית).
6. מכניסים את התבנית למרכז התנור לאפייה של כ-14-15 דקות.
מסירים את העוגיות מהתבנית על משטח או מגש לכ-15 דקות עד שהעוגיות מתקררות ומתקשות.
*** את 2 סוגי העוגיות אפשר לשמור בקופסא אטומה עד כשבוע.