קציצות עוף עם רוטב אדום וחתיכות תפוחי אדמה, קישואים וגזר.
מכינים את הקציצות
1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות, ומערבבים/לשים לעיסה אחידה ויפה.
2. לעטוף בניילון נצמד את הקערה, ומשאירים את העיסה למנוחה של חצי שעה.
3. בסיר על אש בינונית מרססים קלות עם תרסיס שמן ומכניסים את הבצל ומשחימים קלות.
4. מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר, הקישוא וממשיכים לאדות עוד כמה דקות בודדות.
5. מוסיפים ליטר וחצי של מים פושרים לסיר ומוסיפים את הפפריקה, הרסק, הפלפל שחור והמלח.
6. מערבבים טוב את המים לפיזור אחיד של התיבול ומביאים לרתיחה.
7. יוצרים את הקציצות:
מרטיבים קלות הידיים ויוצרים כדורים קטנים מהעיסה של הקציצות, ומכניסים ולסיר בזהירות.
8. ברגע שהסיר התמלא בקציצות, מנערים בזהירות ובעדינות לפיזור אחיד של הקציצות בסיר.
9. מכסים את הסיר עם המכסה לחצי סגירה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15-20 דקות.
10. סוגרים ומכסים לגמרי עם המכסה ונותנים מנוחה.
בתאבון