ניוקי טעים עם תחליף גבינה מלוחה ברוטב שמנת צימחית (מנה פרווה)
ואופציה ולהפוך אותה לטבעונית
הכנתי מנה נפלאה של ניוקי עם תחליף גבינה מלוחה (פרווה)
והכנסתי אותה גם לרוטב השמנת (צימחית). יצא טעים מאוד
ההכנה:
1. מבשלים את תפוח האדמה שהוא מקולף
ואחר כך מועכים אותו לפירה ומשאירים שיתקרר.
2. מעבירים לקערה את הפירה ומוסיפים את כל מרכיבי הניוקי ומערבבים טוב טוב.
שיתקבל תערובת אחידה.
3. משטחים קמח על משטח עבודה ומגלגלים
מהתערובת מעין "נקניקיות" בצק.
4. עוטפים בניליון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר, ועל מגש/קערה שמים מעט קמח.
ברגע שחותכים מהבצק חתיכות קטנות בגודל של ס"מ וחצי - מעבירים אותם לקערה עם הקמח.
ומגלגלים על הקמח
6. מרתיחים 2 ליטר מים + כפות מלח וריסוס קל בתרסיס שמן (או כף שמן).
ברגע שהמים רותחים מכניסים את הניוקי בעדינות למים.
7. כאשר הניוקי צף, מוציאים אותם על מסננת ומנערים קלות.
אפשר לרסס מעליהם קצת תרסיס שמן שלא ידבקו.
8. הכנת הרוטב:
באותו סיר שבו בושל הניוקי (נפטרים מהמים).
מכניסים את את כל מרכיבי הרוטב למעט התחליף גבינה המגורד.
מחממים על אש בינונית.
9. ברגע שרוטב מתחיל לבעבע קלות ולהתחמם
מוסיפים את הגבינה המגורדת לאט לאט. לערבב בעדינות טוב טוב, עד שתימס ברוטב.
10. מעבירים עכשיו את הניוקי לרוטב ומערבבים שוב בעדינות. סוגרים את האש ומכסים את הסיר עם המכסה.
זהו... מגישים ונהנים