בואו נתחיל :)
חותכים את קצוות הסלקים מניחים אותם בסיר ומכסים את הסלקים במים, מדליקים את הגז ומתחילים בהרתחה עד שהם רכים, בערך שעה
מסננים את המים, שוטפים את הסלקים במים קרים על מנת להימנע מכוויה ומקלפים את הסלקים.
חותכים את הסלק לקוביות קטנות, כל אחד איך שהוא אוהב, שימו לב שזה לא יהיה קטן מידי אחרת זה יצא עיסתי.
חותכים בצל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה ביחד עם קוביות הסלק.
כותשים את שיני השום אנחנו משתמשים ב 3 שיניים בדר״כ אך אפשר להתחיל עם 2 ולהוסיף לפי הטעם, סוחטים לימון שלם ועסיסי מעל הכל.
מתבלים בשמן, מלח ופלפל, ומערבבים, אנחנו אוהבים להוסיף שמיר קצוץ, שוב, להוסיף לפי הטעם.
מערבבים את הקערה טוב טוב ומשאירים במקרר למשך מספר שעות, בזמן התהליך הזה הלימון מרכך את הבצל וכל הטעמים נספגים היטב בסלט הסלק שלכם!
בתאבון!
אם יש משהו אחד שאנחנו לא אוהבים בסלק זה לשטוף את הקרש חיתוך אחרי ש״מטפלים״ בו, כל מי שניסה להיפטר מהצבע האדום והמרשים של הסלק יודע על מה אנחנו מדברים. הפתרון הוא דיי פשוט, סלק, חותכים על צלחת ולא על קרש חיתוך, תגלו שקל מאוד לשטוף את זה אחריי השימוש.