רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קציפת יוגורט אוורירית
מתכון

קציפת יוגורט אוורירית

כ-20 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

לשטרויזל שקדים

לתפוחים בקרמל דבש

לקציפת יוגורט ודבש

אופן ההכנה

קינוח קציפת יוגורט, תפוחים מקורמלים ושטרויזל שקדים

שטרויזל:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים סוכר, קמח, חמאה ושקדים ומעבדים עד קבלת פירורים.
משטחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 8-10 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים.
במידה והפירורים מעט "התחברו" זה לזה, מפוררים אותם מעט.

תפוחים בקרמל דבש:
בסיר בינוני שמים סוכר, מים ודבש ומחממים על להבה גבוהה עד ליצירת הקרמל.
כשנוצר קרמל זהוב מוסיפים את התפוחים ומיץ הלימון ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים מתרככים (אך לא יותר מדי), צריך לקחת חמש דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הרום והוניל.
מסננים את התערובת ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קציפת יוגורט ודבש:
בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, דבש ותמצית וניל לקציפה רכה ואוורירית.
שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.

הרכבת הקינוח:
מזלפים מעט קציפת יוגורט בתוך כל כוס, עד ל-1/3 מגובה הכוס.
מעל הקציפה שמים קוביות תפוחים מקורמלות ומעליהן מפזרים שטרויזל.

בתיאבון וחג שמח!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות