שטרויזל:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים סוכר, קמח, חמאה ושקדים ומעבדים עד קבלת פירורים.
משטחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 8-10 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים.
במידה והפירורים מעט "התחברו" זה לזה, מפוררים אותם מעט.
תפוחים בקרמל דבש:
בסיר בינוני שמים סוכר, מים ודבש ומחממים על להבה גבוהה עד ליצירת הקרמל.
כשנוצר קרמל זהוב מוסיפים את התפוחים ומיץ הלימון ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים מתרככים (אך לא יותר מדי), צריך לקחת חמש דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הרום והוניל.
מסננים את התערובת ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
קציפת יוגורט ודבש:
בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, דבש ותמצית וניל לקציפה רכה ואוורירית.
שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
הרכבת הקינוח:
מזלפים מעט קציפת יוגורט בתוך כל כוס, עד ל-1/3 מגובה הכוס.
מעל הקציפה שמים קוביות תפוחים מקורמלות ומעליהן מפזרים שטרויזל.
בתיאבון וחג שמח!