1) מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2) מכינים עגבניות מיובשות: פורסים עגבניות לפרוסות רוחב בעובי כ-3/4 ס”מ ומניחים בתבנית.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים מעט שמן זית.
3) אופים כ-25 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט.
4) מכינים את הכרובית:
מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם שמן זית, זעתר, פלפל חריף, מלח ופלפל שחור.
מעבירים לתבנית.
5) אופים 20-15 דקות עד שהכרובית משחימה מעט אבל לא מתרככת לגמרי.
מנמיכים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.
6) מרכיבים את הסינייה ואופים:
מסדרים את פרוסות העגבנייה בתחתית תבנית הסינייה.
מניחים מעל שכבת כרובית ויוצקים טחינה.
7) אופים 10 דקות כך שהטחינה שקרובה לדפנות התבנית מתבקעת ומקבלת צבע כהה.
מתכון הבריאות מספר 1 מהבית שלי :)
שיהיה בתיאבון !