שוקיים של עוף בתנור ואורז
1. מחממים תנור ל-190 מעלות
2. בסיר מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן, עד לשקיפות.
3. מוסיפים את השוקיים ומערבבים כל הזמן
4. מוסיפים את שאר המרכיבים של העוף
5. מערבבים ונותנים אידוי ל- 5-6 דקות.
6. מכבים את האש ומעבירים את הכל לתבנית תנור.
7. מכסים בנייר כסף ואופים למשך שעה.
מכבים ונותנים שיתקרר.
8. מכינים את האורז:
בסיר אחר על אש בינונית מרססים קלות עם תרסיס השמן את התחתית.
9. שמים את האורז ונותנים לאורז שיספוג מעט השמן.
10. מוסיפים את המים, מערבבים, ומתבלים.
11. נותנים לאורז לרתוח עם מכסה חצי סגור.
12. מנמיכים את האש מכסים לגמרי את הסיר המכסה. ונותנים ונותנים לאורז לבעבע (מעין בועיות ונוצר חורים).
13. סוגרים את הגז, מרימים את המכסה ועם מגבת נקייה עוטפים את הסיר וסוגרים מכסה.
14. אחרי שהאורז התקרר כשעה, לוקחים מזלג ומתחילים להפוך/לאוורר את האורז בזהירות.
15. מגישים את האורז והשוקיים ביחד.