רכיבים (ל-3 קישואים גדולים):
3 קישואים ארוכים וגדולים די שאפשר למלאות
למילוי:
1/2 בצל יבש גדול קצוץ דק
1 כוס קינואה מבושל ומסונן לפי הוראות יצרן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף טחינה
1 כף סילאן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות מהתוכן של הקישוא שרוכנו בשביל ליצור את הסירות
ההכנה:
1. מתחילים עם ריקון הקישואים:
מורידים קצת חצי ס”מ מהחלק העליון של אורך הקישוא, וגם כמה מ”מ מהתחתית של הקישוא
כדי שנוכל להעמיד אותו ושהוא לא יתגלגל.
2. מרוקנים בזהירות את התוכן של הקישוא – משאירים כמות של 3 כפות בצד
עם התוכן הזה אנחנו ניקצוץ ונשתמש בו יחד עם המילוי המעורבב.
3. מחוררים קלות מסביב לקישוא עם מזלג – כדי שחום התנור יעזור לרכך אותו
4. מכינים את המילוי:
5. אחרי שהכנו 1 כוס קינואה לפי הוראות יצרן – סיננו מהמים והשארנו לצינון
6. במחבת עם כף שמן או תרסיס שמן מאדים קלות את הבצל, ומוסיפים
את הקינואה, הפטרוזיליה, הסילאן, הטחינה, התיבול – לא לשכוח גם את 3 כפות
מהתוכן של הקישוא שרוקנו וקצצנו דק.
7. מערבבים טוב ונותנים למילוי כמה דקות להבשל במחבת תוך כדי עירבוב
עד להזהבה. סוגרים את ומצננים.
8. מחממים תנור על 190 מעלות, ועל תבנית תנור קטנה עם נייר אפייה
מניחים את הקישואים, וממלאים אותם בנדיבות.
9. ואחרי המילוי מזלפים עוד כ-כף מהטחינה על הקישואים.
10. מכסים עם נייר כסף וחורצים חורים בנייר.
11. מכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
12. אחרי זה מוציאים את נייר הכסף ופותחים בתנור את הגריל
מחזירים לתנור את התבנית לשחמה של עוד 5 דקות…
13. מוציאים ומצננים – בתאבון