הנה מתכון מעולה לט"ו באב (לא רק) למנות אישיות של:
מאפה עם דפי פילו, ממולאים בפטריות, שמנת לבישול, בצל ותיבול.
ההכנה:
1. מטגנים במחבת עם ריסוס שמן את הבצל עד לשקיפות
2. מוסיפים את הפטריות ומערבבים ומטגנים לעוד דקה וחצי, מוסיפים את השמן והתיבול.
3. מערבבים ונותנים לעיסה שתסמיך קלות
4. סוגרים ומצננים קלות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות
6. לוקחים תבניות שקעי מאפינס ומרססים קלות עם תרסיס השמן.
7. לוקחים את דפי הפילו וגם אותם מרססים קלות כדי שלא יישברו באפייה.
8. מסדרים בכל שקע מאפינס 4 רבעי פילו אחד על השני.
9. מוזגים מהעיסה לתוך השקעים - לא עד הסוף
10. מכניסים לאפייה כרבע שעה או עד להזהבה - לדאוג שלא מתייבש.