אני משתפת אתכם חברים יקרים במתכון שלי ללחם שום טעים
עם זעתר ושמן זית...
מאוד קל להכין ואפילו אפשר לעשות כ-12 לחמניות טעימות
למי שלא רוצה לחם
תהנו
אופן הכנת המתכון:
1. מכניסים לקערה את מרכיבי הבצק
ומתחילים ללוש לבצק רך אך לא דביק.
טיפ: (את המים והמלח מוסיפים בזמן הלישה בהדרגה)
2. מניחים את הבצק מכוסה במגבת להתפחה של כשעה.
ואז מחלקים את הבצק ל- 6-7 כיכרות עגולות
או 12 כדורים (למי שרוצה לחמניות) או 12 יחידות בצק מאורכות (לחמניות אצבע ארוכות)
3. חורצים בעזרת סכין את גב הבצק באלכסון. מכסים עם מגבת ומתפיחים שוב כ- 20-30 דקות.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה ומניחים את הכיכרות או לחמניות ומברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים קצת קצח למי שאוהב.
6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים
7. בתיאבון....