עוגה, עוגה, עוגה, המעגל נחוגה…
העוגה הבאה בהשראת המתכון של איילת הירשמן המקסימה – מהמדור “אוכל של בית” במוסף 24 שעות.
התוצאות טעימות וממכרות – תזהרו, בקושי הצלחתי לצלם כי היא נחטפה מהר…
מושלמת לכל מטרה ואפילו כמתנה בשביל לשמח מישהו אחר – היא בהחלט מעלה חיוך.
רשמתי הערות מה אני עשיתי – לצד המתכון המקורי.
ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות (חום בינוני).
2. משמנים טוב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים. תבנית בקוטר 24 ס”מ – אני השתמשתי בתבנית 26 ס”מ קפיצית
3. בקערת המערבל שמים את החמאה והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
4. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים בזאת אחר זאת את הביצים ומקציפים קלות אחרי כל ביצה שהוספנו.
5. מוציאים את הקערה מהמערבל, ומוסיפים פנימה לסירוגין ב-3 פעמים,
את הקמח ואת השמנת החמוצה – ומערבבים קלות אחרי כל הוספה.
לא לערבב יותר מידי – ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות קשיחה.
6. מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות.
- אני הכנסתי לעיסה חצי מכמות השוקולד צ’יפס (את השאר אני אפזר שהעוגה תהיה מוכנה)
7. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים את פניה.
אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה, וננעץ בה קיסם אשר יצא יבש וקצת פירורים עליו.
8. מוציאים מהתנור ומצננים.
אני בשלב הזה חיכיתי שהעוגה תצטנן אך עדיין תהיה חמימה קלות – ופיזרתי את הכמות הנותרה
של השוקולד צ’יפס.
9. אני לא ביצעתי את השלב הבא אלא – השארתי את העוגה בתבנית (יש לי מכסה לתבנית)
מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על צלחת, כדי שהשוקלד יהיה למעלה.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתאבון